Maurice Mentjens

Fotografie: B. Janssen

Bizzare is een winkel voor partykleding. De eigenaar is een bekende DJ uit de housescene en veel bekende bands en house-acts uit Nederland en Belgiƫ kopen bij Bizzare hun outfit.

De voorzijde van het pand (etalage) ligt aan de schaduwzijde van de straat en is daarom altijd donker. Achterin de zaak bevindt zich een glazen dak, waar veel licht door naar binnen valt. Deze bestaande situatie is benadrukt door de eerste ruimte helemaal zwart te maken en de achterste ruimte helemaal wit. De overgangszone verloopt van donker- naar lichtgrijs.

Wanden en plafond zijn met papier in verschillende maten en van verschillende kwaliteiten beplakt. Het papier verandert van zwart naar grijs tot wit in de achterste ruimte. In de witte ruimte staat een witte zonnetoren met een kroon van TL-buizen, waar een DJ als het stralende middelpunt platen draait. Voorin de nachtruimte staat een balie in de vorm van een zwarte maan, een zwarte spiegel met display voor sieraden en een zwart rek. De balie is van zwart staal, de rekken van hout en RVS. De DJ-toren achterin de winkel is van wit gepoedercoat staal en TL-lampen.

Langzaam gaat de kleur van de ruimte over van donker- naar lichtgrijs naar wit in de zonneruimte.

Maurice Mentjens
Martinusstraat 20
6123 BS Holtum, THE NETHERLANDS

P +31 (0)46 481 14 05
E info@mauricementjens.com
KvK 14044737
Provincie Limburg
design & development: Atelier Fabien

Maurice Mentjens