Maurice Mentjens

Fotografie: A. Schmitz

Kiki 2 is de outlet shop van Kiki Niesten te Maastricht.

Kiki wilde een functionele, maar toch enigszins chique inrichting, maar tevens een ontwerp met humor, iets met een grap. Ze had zoveel mogelijk opslag ruimte nodig in de toch wat kleine winkel met hoog plafond. De winkel is gesitueerd aan de Stokstraat in een 16e-eeuws pand in het hartje van Maastricht.

Een outlet-winkel doet me altijd denken aan een magazijn of groothandel.

Daarom heb ik het interieur van Kiki 2 als een magazijn of voorraadkamer vormgegeven. Hoge kasten zijn doorgevoerd over het plafond en gemaakt van grijzig eiken waardoor ze het karakter krijgen van stoffige verweerde oude kasten. De vloer is gegoten in compleet transparante epoxy, met daarin witte kleren gedrenkt. Alsof een klant in ‘shopping delirium' alle kleren uit de kasten heeft gerukt. In de doos boven de balie zit de trap naar de eerste etage.

De toegang tot deze trap is verborgen achter een 'geheime' deur aan de linkerkant van de balie (in de kast met de spiegels). Een grote glazen kast naast de balie fungeert als afscherming voor de balie en tevens tegen de tocht wanneer de buitendeur open staat. Achter in de winkel, eveneens aan de kant van de balie, zijn twee pashokjes verwerkt in de kastenwand.

Verder zijn er twee ladders, uitgevoerd in hetzelfde hout als de kasten, die worden gebruikt om de kleren uit de bovenste rekken te halen. Voor ditzelfde doel worden tevens 2 speciale stokken met haak gebruikt.

In de kasten kun je op 3 niveaus kleding hangen, verder kunnen er in alle kasten legplanken bevestigd worden.

Maurice Mentjens
Martinusstraat 20
6123 BS Holtum, THE NETHERLANDS

P +31 (0)46 481 14 05
E info@mauricementjens.com
KvK 14044737
Provincie Limburg
design & development: Atelier Fabien

Maurice Mentjens